Semua kategori
Aktiviti dan bermain
Panduan penggunaan lampin
Keluar bersama bayi
Kesihatan dan pemakanan
Pembelajaran dan perkembangan

Cara yang paling mudah untuk menukar lampin bayi anda yang aktif

The-Effortless-Way-to-Diaper-An-Active-Baby

Rahsia untuk mengurangkan waktu anda menukar lampin bayi anda

Ketika bayi anda mula membesar dan mula meneroka dunia mereka, ia boleh menjadi susah untuk mengejar mereka. Menukar lampin, khususnya boleh menjadi cabaran apabila anda mengejar si kecil dan cuba untuk mereka duduk diam supaya anda dapat menukarkan lampin baharu.

Lampin direka untuk ditukar dengan cepat

Kami mereka  Huggies® Ultra Pants Ultra Pants khususnya untuk membantu ibu bapa, seperti anda, yang memerlukan lampin yang mudah, boleh ditukar dengan cepat untuk bayi mereka yang tidak boleh duduk diam. Lampin ini mempunyai kadar penyerapan dan keselesaan yang sama dengan Huggies® Ultra Diapers yang anda sudah biasa gunakan tetapi diubah dengan kemudahan seperti memakai seluar. Bayi hanya perlu melangkah masuk, tarik dan pergi. Anda boleh menyalin lampin anak anda ketika mereka berdiri dan bila anda selesai mereka boleh kembali berlari. Dengan tepinya yang mudah dibuka, menanggalkan lampin juga menjadi cepat dan mudah.

Bagaimana hendak memakai Huggies® Ultra Pants

  1. Melangkah masuk. Suruh bayi anda melangkah masuk ke dalam lampin, sama seperti memakai seluar.
  2. Tarik. Tepi lampin yang boleh renggang menjadikan ia senang untuk ditarik dan memastikan bayi aktif anda selesa ketika mereka berlari, bermain dan meneroka.
  3. Buka. Tepi lampin yang boleh dipasangkan semula adalah senang untuk dibuka seperti lampin biasa dan anda boleh menyesuaikan padanannya dengan bayi anda.

Lagi petunjuk berguna untuk memakaikan lampin pada bayi aktif

  • Jadikan waktu bertukar lampin sebagai permainan. Cuba kira seberapa tinggi yang anda boleh sebelum anda selesai. Atau sembunyikan objek misteri di bawah seluar anak kecil anda dan suruh mereka pegang objek itu dengan mata mereka tertutup sambil mereka memakai seluar mereka.
  • Jika anda sedang melakukan sesuatu aktiviti, biarkan mereka pilih sama ada mereka mahu mengemas dahulu atau berhenti untuk menukar lampin.
  • Libatkan bayi anda dengan menyuruh mereka mengambil lampin baru atau tisu lembap daripada bungkusannya.

ARTIKEL YANG BERMINAT

Rangsang Perkembangan Bahasa Untuk Bayi Anda | Huggies Malaysia
BayiI Bergerak 22/06/2020

Merangsang perkembangan pertuturan bayi anda

Perkembangan penguasaan bahasa melibatkan proses semula jadi dan pembelajaran di mana setiap bayi mempunyai tahap kemampuan masing-masing.

Beg Bayi / Barangan Bayi Perlu Disertakan | Huggies Malaysia
BayiI Bergerak 01/07/2020

Apa yang harus ada dalam setiap beg lampin bayi

Pastikan beg lampin anda lengkap untuk sebarang kecemasan dengan panduan mengemas kami.

Cara Menangani Sifat Malu Di Kalangan Kanak-Kanak | Huggies Malaysia
Kanak-kanak 22/06/2020

Sifat Malu Di Kalangan Kanak-kanak

Kanak-kanak daripada pelbagai rupa dan usia mempunyai personaliti yang berbeza. Salah satu sifat kanak-kanak yang boleh menjadi cabaran kepada ibu bapa untuk menanganinya ialah sifat malu.

Huggies club

ARTIKEL DENGAN TOPIK