Kalkulator Kitaran Kehamilan dan Ovulasi

Ia amat membantu bagi wanita untuk mengetahui jangkaan ovulasi mereka. Sebagai cara membina kesedaran tubuh atau sebagai alat untuk meningkatkan peluang kehamilan, menjadi peka terhadap ovulasi adalah kemahiran yang baik. Lagipun, dalam jangka hayat pembiakan seorang wanita, ovulasi boleh berlaku sebanyak 460 kali, jadi ada banyak peluang untuk berlatih.

Peramalan ovulasi juga boleh digunakan untuk menghindari konsepsi, tapi ingatlah wanita yang peka mengikut kitaran badan mereka juga boleh terlepas tanda-tanda bahawa mereka akan berovulasi. Tidak semestinya tepat, ramalan ovulasi mengambil kira kebarangkalian dan memberikan idea ketepatan yang munasabah. Inilah sebabnya mengapa kebanyakan ramalan ovulasi dilengkapi dengan penafian yang meliputi - tidak ada jaminan.Sebilangan besar digambarkan sebagai "tekaan terbaik", cara yang tidak berbahaya untuk meningkatkan kebarangkalian menjadi hamil.

Kalkulator Ovulasi kami yang mudah diguna di bawah akan membantu anda meramalkan masa utama untuk anda mengandungkan bayi. Pelajari pelbagai fasa kitaran ovulasi, bagaimana suhu badan dapat menyedarkan anda mengenai ovulasi dan banyak fakta dan angka yang menarik dan berguna. Kalkulator ini adalah alat yang hebat - terutamanya apabila digunakan semasa memerhatikan tanda-tanda ovulasi.

Sila masukkan tarikh yang berkaitan di bawah dan klik kira.

Kalkulator ovulasi

ovu header icon

Kalkulator ovulasi

ovu footer logo

Tertanya-tanya bila nak mengandung? Ketahui mengenai pelbagai fasa kitaran ovulasi dan ramalkan masa utama anda dengan alat mudah ini.

Maio - 2016

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
Hari pertama haid anda
Tarikh permulaan kesuburan
Kemungkinan konsepsi
Kemungkinan konsepsi
Hari paling subur
Hari untuk hamil
Hari kesuburan menurun
Tarikh lekatan
Ujian kehamilan
16 Maio
Hari pertama haid anda Ini adalah permulaan haid anda. Klik untuk mengetahui lebih lanjut
27 Maio
Tarikh permulaan kesuburan Ini adalah hari anda mula hamil.
28 Maio
Kemungkinan konsepsi Dua hari sebelum ovulasi, anda mempunyai keupayaan untuk hamil pada hari ini. Klik untuk mengetahui lebih lanjut.
29 Maio
Kemungkinan konsepsi Dua hari sebelum ovulasi, anda mempunyai keupayaan untuk hamil pada hari ini. Klik untuk mengetahui lebih lanjut.
30 Maio
Hari paling subur Menurut maklumat yang anda berikan, ini adalah hari ovulasi bermakna kemampuan untuk hamil pada hari ini adalah paling tinggi. Klik untuk mengetahui lebih lanjut.
31 Maio
Hari untuk hamil Satu hari selepas ovulasi, anda mempunyai peluang tinggi untuk hamil pada hari ini.
1 Junho
Hari kesuburan menurun Dua hari selepas ovulasi, kemampuan untuk hamil pada hari ini menurun.
2 Junho
Tarikh lekatan Sekiranya telur anda berjaya disenyawakan, ini adalah tarikh anggaran ketika sperma dilekatkan dalam rahim.
9 Junho
Ujian kehamilan Satu minggu selepas persenyawaan, anda harus menggunakan ujian kehamilan untuk memeriksa sama ada hasil persenyawaan berjaya atau tidak
8 Agosto
Akhir suku pertama (1)
21 Novembro
Akhir suku kedua (2)
20 Fevereiro
Anggaran hari lahir

Nota: Kalkulator memberikan anggaran berdasarkan maklumat yang anda berikan dan mungkin tidak tepat. Sila dapatkan nasihat daripada pakar perubatan jika anda cuba untuk hamil.

Huggies club